Bodega-blog

20/6 – 2011: Besøg på Jægerhytten

Ligesom ved sidste blog-postering, var det denne gang de ydre omstændigheder, der gjorde, at jeg fandt vej til et af byens ældste værtshuse, som jeg ikke normalt frekventerer. I forbindelse med u-21 europamesterskaberne i fodbold, som Aarhus har været så heldig at være vært for, skaffede en kammerat mig en billet til Danmarks kamp imod Hviderusland tirsdag d.14/6. Danmark vandt kampen, og humøret var naturligvis højt; den danske triumf skulle fejres på behørig vis. Undertegnede, min kammerat og to vanvittigt berusede studiner, med maling i ansigtet og fodboldtrøjer på ungpigekroppen, som vi støvede op på Stadion allé, satte kursen mod Jægergårdsgade, der ligger meget belejligt på ruten fra stadion mod midtbyen. Vi ankom i Jægergårdsgades vestlige ende, og kunne til vores gru konstatere, at eftersom det var hverdag og klokken havde passeret 23, havde de fleste værtshuse i området, lukket ned for dagen. ”Pub’en” og ”Jægerhytten” midtvejs i gaden var dog belejlige undtagelser. Valget faldt på Jægerhytten, da vi jo lige så godt kunne aflægge dette aarhusianske klenodie et høflighedsvisit, nu udvalget i gaden var så begrænset – og vi alligevel stod lige udenfor.

Vel ankommet indenfor, kunne vi straks se, at der bestemt ikke var nogen grund til at Jægerhytten, i lighed med de andre værtshuse i gaden, skulle holde lukket, blot fordi klokken havde passeret 23: stedet var fyldt med mennesker! Deres lukketider antydede ellers, at stedet normalt lukker kl. 23 på hverdage. Der var dog, uvist af hvilken årsag, gjort en undtagelse denne tirsdag. Da der sad gæster ved samtlige borde, klemte vi os ind  mellem stamkunderne i baren og bestilte tre øl (to Ceres Top og en Tuborg) og en ’ævlebævle’ (vodka + æblejuice). De to berusede studiner var svært imponeret over vores valg af drink. Serveringen var overmåde høflig, og den fornemme præsentation, som stedets flamboyante bartender, der lystrede navnet Robert, gav Ceres Top’erne, var stor ros værd. Derudover blev det københavnske sprøjt, som den ene af studinerne bestilte, ligeledes behandlet med passende, hånlig ligegyldighed.

Jægerhyttens indretning er, som man næsten kan udlede af navnet, indrettet som en jagtstue. Der er naturligvis den slags dyrelig på væggen, som man forventer i en ”jægerhytte”. Derudover kan man nyde synet af dekorative øltønder, falske fakler, ølreklamer, et par potteplanter og tre spillemaskiner, der diskret og elegant er placeret i hver sin ende af værtshuset. I modsætning til f.eks. Thorups Kælder, passer spillemaskinerne fint ind her.

I disse lokaler blev den danske sejr over hviderusserne fejret. Dette billede er dog taget ved et tidligere besøg - det er derfor der ser så tomt ud. Det var der ikke denne aften.

Stemningen i lokalet var højlydt og munter imens vi var der. Specielt et selskab til venstre for os i baren, var svært højrøstede, uden at dette dog så ud til at genere de andre kunder synderligt – tværtimod faktisk. De forsøgte gentagende gange at starte fællessang. En opfordring som vores selskab naturligvis ikke lod passere i tavshed. I vores efterhånden ret berusede tilstand, lød en brovten fællessang-udgave af Thomas Helmigs ”Nu hvor du har brændt mig af” ganske fremragende! Musikken der fyldte rummet denne aften, var en blanding af kundeønsker og computerens shuffle-funktion. Stort set samtlige numre der blev spillet, imens vi opholdte os på Jægerhytten, passede til stedets stemning og gæsternes humør. Vi var lykkeligt forskånet for det nymodens lydskrammel man let får slynget i hovedet på de beværtninger der er for dovne til, at have en holdning til musikken, og blot har tunet radioen ind på ”The Voice”. Det fordrer naturligvis også en kompetent bartender, der forstår at notere sig kundernes ønsker og behov. Det var heldigvis tilfældet her – selvom musikken måske var en kende for lav.

Klientellet var særdeles blandet. Et par af selskaberne ved bordene lignede, i lighed med os, at de havde fundet vej til Jægerhytten, på vej fra stadion til midtbyen. Resten var en blanding af feststemte mennesker i slut 20’erne og stamkunder, der tydeligvis ikke havde forladt deres barstol de sidste 25 år. Og hvorfor også gøre det? Når nu man stadig må ryge på Jægerhytten, er der jo ingen grund til, at man skal gå uden for og fryse.

En højrøstet fyr, der ligeledes sad i baren, sørgede for aftenens mest grinagtige episode: En ungersvend, med hængerøvsbuks, hættetrøje og flad kasket på skrå, der noget nonchalant entrede værtshuset med to venner, fik høfligt, men bestemt, følgende kommando: ”Tag din fjollede hat af – det her er et pænt sted!”, hvorefter den unge fløs brødebetynget måtte aflægge sin kasket, til stor morskab for de resterende gæster i baren – og heldigvis også ungersvendens eget selskab.

Prislejet var (så vidt jeg husker) 17 kr. for en pilsner. Hvad udvalget i baren derudover kostede, erindrer jeg ikke. Et par af stedets andre gæster var så elskværdige, gentagende gange, at byde på shots. Som de nærigrøve vi åbenbart var, fik vi ikke selv købt nogle og husker derfor ikke prisen på denne vare. Men de smagte dejligt.

Konklusion: Jeg har tidligere været på Jægerhytten, hvor klientellet kun var en håndfuld gamle stamgæster og hvor musikken var så lav, at man knapt nok kunne høre hvilket nummer der blev spillet. Det var ikke tilfældet denne tirsdag, hvor der ikke var meget negativt at sige om Jægerhytten – udover lidt pladsmangel, hvis man insisterede på at sidde ned. Det var en morsom og overraskende positiv bodegaoplevelse. På en aften, hvor byen i almindelighed og Jægergårdsgade i særdeleshed, virkede død, var der liv i Jægerhytten. Det kan have været en enlig svale – i så fald var vi mere end almindeligt heldige!

Reklamer

Et svar til Bodega-blog

  1. Claus Rasmussen siger:

    Jægerhytten eksisterer ikke mere…er lukket i 2015 😦

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s